Where life & love begins

Voor Schoenen Heren Armani Heren Schoenen Armani Armani Voor b67Yfgy

Voor Schoenen Heren Armani Heren Schoenen Armani Armani Voor b67Yfgy

In mijn vorige artikel heb ik beschreven wat hechting is en hoe dit tot ontwikkeling komt. In dit artikel kun je meer lezen over de factoren die het ontwikkelen van een veilige hechting bevorderen of belemmeren.

Wanneer ouders gevoelig zijn voor signalen van stress, onrust en ongemak bij hun baby, zijn ze sensitief. De sensitiviteit van ouders is een belangrijke bevorderende factor bij het ontwikkelen van een veilige hechting. Een andere belangrijke bevorderende factor is responsiviteit van ouders. Dit houdt in dat ouders op een adequate en snelle manier reageren op de signalen van hun baby.

Factoren die het ontwikkelen van een veilige hechting belemmeren zijn uiteenlopend. Zo heb je problemen bij de ouders, trauma bij het kind en adoptie. Hieronder worden deze factoren kort uiteengezet.

Problemen bij de ouders kunnen de ontwikkeling van een veilige hechting indirect negatief beïnvloeden. Denk hierbij aan ouders met emotionele of psychische problemen. Of ouders die zelf ook geen veilige hechtingsrelatie hebben met hun ouders. Deze ouders hebben daar niet de juiste sensitiviteit voor kunnen ontwikkelen. Tot slot kun je ook denken aan ouders die een kind hebben verloren of traumatische scheiding achter de rug hebben.

Traumatische situaties hebben grote invloed op het ontwikkelen van een onveilige hechting. Hierbij kun je denken aan verwaarlozing, huiselijk geweld en mishandeling. De ouders die juist een bron van vertrouwen zouden moeten zijn, zijn voor het kind een bron van angst en stress.

2017 Xxx1 White Sneakers Basketball 31 Heren Air Jordan Red Nike MSVpzqU

Tot slot is adoptie een belemmerende factor bij het ontwikkelen van een veilige hechtingsrelatie. De ontwikkeling van een veilige hechting begint al in het eerste levensjaar. De leeftijd waarop een kind is geadopteerd maakt verschil in hoe de hechting zich ontwikkeld. Hoe jonger het kind wordt geadopteerd hoe groter de kans dat het toch een veilige hechtingsrelatie kan ontwikkelen met zijn adoptieouders. Kinderen die na hun eerste levensjaar worden geadopteerd hebben meestal al een onveilige hechtingsrelatie opgebouwd en nemen deze mee naar hun nieuwe adoptieouders. Voor deze adoptieouders is het dan ook heel moeilijk om de vertrouwen van het kind te winnen en hier een veilige hechtingsrelatie meet te hebben.

Wil je weten hoe je hechtingsstoornissen kunt signaleren? Lees hier dan verder!

Dit vind je misschien ook leuk

Hechtingsrelatie opbouwen!

4 maart 2019

De psychosociale ontwikkeling bij kinderen!

14 januari 2019

Begin van het ‘geweten’!

11 december 2018
Nike Elite Fg Zwart Phantom Dynamic Voetbalschoenen Kids Vsn Fit 8nwOPk0X
Voor Schoenen Heren Armani Heren Schoenen Armani Armani Voor b67Yfgy

Eén reactie

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Uniseks S3 Werkschoenen Cp Magnum Leer Ct Zwart 6 0 Stealth Force htdsQCr Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 JaarAdidas Peuters Nederland 1 mN8vnw0
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial