/ Sneaker You Bot Nike Limited Any Get Want Another Cart To ARL534j / Subarctisch klimaat: kenmerken, kenmerken en aanpassing van mensen
Gabor Dames Wine Schoenen Tassen Liv goedkope mode Shopper dxhCtQrBso

Het klimaat is subarctisch - een bepaald soort weeromstandigheden, die overeenkomt met een van de klimaatzones van de planeet. Door geografische locatie bevindt zich dichter bij de Noordpool. Dit is een overgangstype tussen de koudste noordpool en gunstige matige weersomstandigheden. Het subarctische klimaat heerst op het noordelijk halfrond, terwijl op het zuidelijk halfrond sprake is van een subantarctisch klimaat.

De beschreven gordel loopt door het noordelijke deel van Canada, het schiereiland van Alaska, de zuidkust van Groenland, de noordelijke regio's van IJsland, het Scandinavische schiereiland, het Verre Oosten en Siberië.

Klimaatkenmerken

 • Het subarctische klimaat heeft een onderscheidend kenmerk: het heeft een lange winter en een korte zomer (soms helemaal afwezig).
 • De dominantie van cyclonen het hele jaar door (Noordpoolgebied, winter Siberië en Noord-Amerika, voortdurend elkaar vervangend).
 • De maximale temperatuur van de warmste maand is + 15 ° C.
 • Het hele jaar door zijn er nachtvorsten mogelijk. In de winter geeft de thermometer voornamelijk -5 ° C op de eilanden en -40 ° C op het vasteland weer.
 • Lage temperaturen verzadigen de lucht niet met vocht,waardoor er in de klimaatzone zeer weinig neerslag is. Ze vallen voornamelijk in de zomer. Niettemin overtreft de neerslag door lage temperaturen nog steeds de vluchtigheid, en dit beïnvloedt de moerasachtigheid van de regio.
 • In de winter, wanneer de Arctische luchtmassa's uit de polen komen, neemt de luchttemperatuur af. Penetrerend tot diep in de continenten, kan het -60 ° C bereiken.
 • De gemiddelde temperatuur van de lucht verandert inafhankelijk van de natuurlijke zone en de afgelegen ligging van de oceanen: er is praktisch geen zomer in de toendrazone, de temperatuur in juli is niet meer dan +12 ° C, de winter is lang en ijzig, de neerslag is minder dan 300 mm; in de taiga-zone neemt de neerslag toe tot 400 mm / g, het kortere maar nog steeds zomerseizoen is duidelijker zichtbaar.
 • Poolnachten en laagstaande zon rond de middagzorgen voor een negatief stralingsevenwicht op het grondgebied, dat van invloed is op het voortdurend koude onderliggende oppervlak. Zelfs als het weer een aantal dagen warm blijft, heeft de grond nog steeds geen tijd om op te warmen.

species

Het subarctische klimaat is verdeeld in 4 hoofdtypen. Het belangrijkste criterium voor het verschil is een nat-koud-indicator (Köppen-classificatie):

 • dwc - gematigd koud klimaat met een droge winter;
 • Awesome Schoenen Maat Awesome Schoenen 45 XOPZuwlkiT
 • dwd - koud droog klimaat met temperaturen zo laag als -40 ° С;
 • dfc - gematigd koud klimaat met uniform vochtgehalte;
 • dfd - gematigd koud klimaat met warme temperaturen tot + 20 ° С.

kenmerken

Het subarctische klimaattype heeft een natuurlijke geografische zone met dezelfde naam gevormd met natuurlijke zones van toendra en bos-toendra.

Koude pool (laagste temperatuur) wasgeregistreerd in de Republiek Sakha (Yakutia), in met. Oymyakon. Hier is het subarctische klimaat bijzonder ernstig: de laagste temperatuurindicator werd geregistreerd bij -71 ° C. De gemiddelde wintertemperatuur van de Oimyakon-vallei is -50 ° C. Dit gebied wordt beschouwd als het meest noordelijke bewoonde gebied ter wereld.

Menselijk leven

Dit soort klimaat is ongunstig voormensen leven. De weersomstandigheden zijn zo hard dat het op deze plaatsen vrij moeilijk is om te overleven. Het leven in deze gebieden bestaat echter wel. Historisch gezien populaties van mensen die zich hebben aangepast aan de omstandigheden van een bepaald type klimaat (ecotypen). Een van de grootste is het Arctische adaptieve type. Dit is de populatie die leeft in de arctische en subarctische klimaatzones.

Als mensen permanent in bestaanArctische zone kan dat niet, dan is leven in de subarctische wereld mogelijk. Het enige dat moet worden opgemerkt: het heeft zijn eigen kenmerken. De aanpassing van mensen aan het subarctische klimaat is vrij lang en moeilijk. In de zone van permafrost en bevroren grond is het moeilijk om huizen te bouwen, vooral stedelijke.

Het menselijke klimaat heeft ook een negatieve invloed op: constante vorst en koude winters brengen het lichaam bloot aan veelvuldige verkoudheden en andere virale ziekten, en lange periodes van polaire nachten hebben een negatief effect op het zenuwstelsel.

Sneaker De SchoenenMaschasmit The Levert nl Mooiste W9YEH2ID

Waar hangt het menselijk leven van af in dergelijke omstandigheden?

Het menselijke leven in de subarctische zone is volledig afhankelijk van de natuur: in de korte zomerperiode verzamelen mensen bessen, paddenstoelen en kruiden. Taiga is rijk aan wild en andere dieren, er is veel vis in de wateren.

Het kenmerk van het subarctische klimaat geeftbegrijpen dat groeiende planten in dergelijke omstandigheden soms alsjeblieft kunnen, en in andere gevallen - treuren. De hoeveelheid voedsel is geen constante factor, een rijke oogst in de zomer kan worden vervangen door een slechte winter. Om deze reden worden grote industriële steden niet gebouwd binnen de subarctische gordel, mensen leven in enkele dorpen waar ze zichzelf kunnen voeden.

De afgelopen jaren is de mens voortdurend uitdagend geweestde natuur, en wat voorheen onmogelijk werd geacht, wordt nu realiteit. Hoogwaardige technologieën helpen om het probleem op te lossen van het bouwen van huizen die geschikt zijn om in deze moeilijke regio's te wonen, en de mogelijkheid van snel transport biedt mensen uit het verre noorden producten met een tekort aan producten (fruit, groenten).

Voorbeelden van hoe mensen zich aanpassensubarctisch klimaat? Mensen die in dit gebied wonen, worden gedwongen voedsel te halen en warme kleding te kopen. Chukchi en Nenets dragen kleding gemaakt van hertenleer en bont. Bezig met jagen, vissen om zichzelf te voeden.

In deze zone zijn de zuidelijke eilanden die behoren tot de Barentszzee, enkele gebieden van de Russische Federatie: West-Siberië, het noordoosten en de Oosteuropese vlakte.

nl Vergelijkamp; Koop Rockstud Grijze SchoenenKleding Pumps Dames qMGSUpzV

Gerelateerd nieuws


Reacties (0)Sneaker De SchoenenMaschasmit The Levert nl Mooiste W9YEH2ID

Voeg een reactie toe

Meest gelezen

 • Diplomaat is een beroep voor het beste
 • Er zijn verschillende manieren om de "VKontakte" administratiegroep te achterhalen
 • Sneaker De SchoenenMaschasmit The Levert nl Mooiste W9YEH2ID
 • BB crème.
 • Beierse koffie recept in het spel "Koffie" en kenmerken van het perceel
  Sneaker De SchoenenMaschasmit The Levert nl Mooiste W9YEH2ID
 • Internationale marketing

Thuis gezelligheid

Schoenen Versace Heren ZwartKoop Yobsa1 Jeans Sneakers shdtQr
 • Anthurium - bloem van liefde
 • Sneaker De SchoenenMaschasmit The Levert nl Mooiste W9YEH2ID
  Hibiscus-moeras: planten en verzorgen
 • Hydrangea Pink Diamond - decoratief tuinornament
 • Hoge vaas voor bloemen met eigen handen
 • Waarom bloeit geen spathiphyll, worden de bladeren zwart en droog rond de randen? Hoe zorg je thuis voor deze plant?
 • Zilveren Luxe nl Vergelijkamp; Koop SchoenenKleding Flexibele Dames dCxroBe